Specialist in hondenwelzijn

01-12-2020

Over mij

Mijn naam is Loes Simonetti en ik ben troste bezitter van twee honden. Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik iets met dieren wilde gaan doen later net als vele andere, maar wat precies wist ik nog niet.

Mijn loopbaan

Na de middelbare school ben ik de opleiding Paraveterinair gaan doen en welke ik met succes heb kunnen afronden. Ik kwam er in de tussen tijd achter dat mijn hart bij de honden lag en nog ligt dus daar wilde ik heel graag iets mee gaan doen. Wel wilde ik graag iets doen waarbij het welzijn van dieren en honden voorop stond. Hierdoor kwam ik al snel bij de opleiding tot kynologisch masseur of te wel hondenmasseur terecht.

Toen ik diverse modules en verdiepingen gevolgd had besloot ik een bedrijf op te richten voor hondenmassage. Het welzijn van honden ligt veel breder en ook door vele vragen van klanten besloot ik een opleiding tot zelfstandig voedingsdeskundige voor honden te gaan volgen. Gelukkig kon ik ook deze opleiding met succes afronden en ontstond er ook gelijk een mooie samenwerking met niemand minder dan Lotte Botter.

Mijn klantenkring werd groter en zo ontstonden er ook andere vragen en dat was voor mij de reden om een opleiding tot kynologisch instructeur te starten. Zelfs nog voor het afronden hield ik ook hier een onwijs gave samenwerking aan over namelijk met de Martin Gaus hondenschool Lelystad.

Vervolgens kwam ik wat honden tegen tijdens mijn werk die zich bewuster moesten worden van hun lichaam. Hier wilde ik mij ook in gaan verdiepen, want dat kon ik mooi gebruiken tijdens mijn massageconsulten. Vandaar dat ik de opleiding ben gaan doen tot balans en coördinatie instructeur bij Sam Turner.

Met al deze mooie opleidingen, ervaringen en samenwerkingen hoop ik het welzijn van de hond te verbeteren, optimaliseren en behouden.

Tijdens dit gehele opleidingstraject had ik naast mijn eigen bedrijf nog een vaste baan op kantoor. Alle opleidingen moesten immers betaald worden. Gelukkig kon ik deze na een tijd opzeggen om helemaal de hondenbranche in te gaan. Ik ben namelijk aan de slag gegaan bij Gaus Assistentiehonden als instructeur.

Over mijn werkuren

Aangezien ik erg veel dingen leuk vind om te doen werk ik aardig wat uurtjes, maar met veel plezier. Momenteel werk ik 40 uur bij Gaus Assistentiehonden en daarnaast ongeveer 15 uur in mijn eigen bedrijf.

Welke opleidingen heb je nodig?

Wil je graag iets met massages gaan doen, dan is officieel een opleiding niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Je wil honden immers helpen en het probleem niet verergeren. Het is een vrij beroep dus iedereen mag zich hondenmasseur noemen. Gelukkig zijn er wel opleidingen hiervoor te vinden en is er zelfs een beroepsvereniging die de kwaliteit voor opgeleide masseurs wil waarborgen.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de andere opleidingen het is allemaal een vrij beroep en je mag het zomaar doen zonder diploma. Verstandig is een ander verhaal!

Wil je meer weten over balans en coördinatie dan raadt ik je zeker aan is bij Sam Turner op de website te gaan kijken. Een vereiste om de opleiding tot balans en coördinatie instructeur te volgen is wel dat je ervaring hebt in het lesgeven aan mensen en honden.

Voor een verdieping over voeding voor de hond kan je diverse kanten op. Wil je gewoon meer informatie om je eigen hond te begeleiden kan je een korte cursus volgen, maar wil je echt andere mensen met hun hond helpen dan is de lange opleiding echt noodzakelijk. Kijk eens voor meer informatie hierover bij Lotte Botter op de website.

De opleiding tot kynologisch instructeur kan je bij diverse instanties volgen. Zelf heb ik de opleiding bij de Martin Gaus academie te Lelystad gevolgd. Het is zeker een aanrader om tijdens dit gehele proces stage te lopen op een hondenschool, want dit zal je zeker helpen in het volgen van het gehele traject en tijdens de examens.

Tips!

- Probeer elkaar niet als concurrent te zien. We moeten allemaal weten waar onze grenzen liggen en waar onze kennis ophoudt. Hoe leuk is het dan als je samen kan werken met een collega? Jij kan doorverwijzen naar die collega en die collega naar jou!

- Probeer je doel helder te hebben! Waar wil je naar toe? Dit pad gaat meestal met wat omwegen en tegenslagen maar blijf je doel voor ogen houden. Je komt er uiteindelijk toch wel.

- Heb je nog geen idee wat je precies met dieren wil doen? Ga is op verschillende bedrijven snuffelstages lopen. Wie weet opent dit je ogen.

Copyright © KynoContact 2022
All right reserved
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin